De feestdagen komen er weer aan en verlanglijstjes worden gemaakt en gedeeld. De zomer zit er weer een paar maanden op maar echte Italiëfans zullen alweer bezig zijn met de zomer van komend jaar. Om het Italiëgevoel nog even vast te houden vindt u op deze pagina cadeautips voor Italiëliefhebbers uit de DeliMarche winkel. Leuk om te geven, maar natuurlijk ook handig om op uw eigen verlanglijst te zetten. Kortom, onze favoriete drie cadeau’s voor de Kerst!


Colle Nobile olijfolie proeverijCadeautip Italië
In het hart van de heuvels van Le Marche ligt San Marcello, de perfecte regio voor een olijfboomgaard. De olijven van Colle Nobile worden hier handmatig geplukt en gefilterd. Dit gebeurt met de grootste zorg om de kwaliteit van de olijfolie zo hoog mogelijk te houden. De olijven zijn lokale variëteiten die uit de markt aan het verdwijnen waren. Elk van de vijf verschillende smaken heeft zijn eigen kenmerken. De proeverij is een ideale mogelijkheid om kennis te maken met drie van deze smaken: de Rosciola, Mignola en Raggia. De 3 flesjes van 100 milliliter zijn prachtig verpakt in een luxe geschenkverpakking.


Olijfolie LÒ DolceCadeautip olijfolie
Deze olijfolie van Le Cune wordt geproduceerd in de heuvels van Arcevia, bij een klein dorpje van nog geen 50 inwoners. Het brein achter LÒ is Lorenzo, een jonge lokale ondernemer uit een boerenfamilie. Anders dan zijn generatiegenoten is Lorenzo in het gebied blijven wonen om met de kennis van zijn familie de perfecte olijfolie te creëren. Deze olijfolie is exclusief verkrijgbaar bij DeliMarche en is verpakt in een uniek blik. De smaak is onovertroffen, waardoor deze olijfolie voor elke gelegenheid gebruikt kan worden. Door Le Cune wordt de smaak omschreven als harmonieus, bitter en pikant.


Penne di SabatinoItaliaanse kadotip
Ervaar de kwaliteit van pasta van het beroemde Saragollatarwe. Door de zeldzame tarwe hebben deze penne een hoog proteïne- en laag glutengehalte, waardoor deze makkelijker verteerd kunnen worden. De ideale ligging van de tarwevelden in Sassoferrato, gecombineerd met een handmatig en biologisch productieproces maken van deze pasta een onvergetelijke smaakbeleving. Deze pasta is in Italië beroemd doordat deze wordt aangeprezen door de sterrenkok Bruno Barbieri, bekend als jurylid van het programma Masterchef Italia. U kunt deze pasta nu exclusief bestellen voor de feestdagen bij DeliMarche.

Deel deze pagina