Le Cune

Lorenzo Rizzoni, olijfteler Le Cune

De filosofie

“A volte la felicità è una goccia d’olio”. Soms is geluk een druppel olijfolie. Lorenzo wordt gedreven door bontà, de schoonheid van het leven. Hij geniet van de dingen die de natuur ons biedt.
Hij heeft veel respect voor natuur en milieu. Dit komt tot uiting in zijn werkwijze. Zelfs de afvalproducten, zoals takjes en het overige organische afval worden verwerkt tot pellets en biomassa.
Lorenzo vindt het leuk om af te wijken van de gebaande paden. Zijn olijfolie zit dan ook niet in een glazen fles, maar in een stijlvol rond blik. Hiermee verwijst hij naar het blik waarin de olie voor een landbouwtractor wordt verkocht.

Soms is geluk een druppel olijfolie.

Biologische extra vergine olijfolie

De olijven

De olijven komen van de eigen olijfgaarden bij Palazzo en Montale, gelegen op de heuvels van Arcevia in de provincie Ancona. De olijven worden met de hand geoogst en op dezelfde dag koud geperst met behulp van de nieuwste mechanische apparatuur. In de frantoio Le Cune worden zij ontdaan van bladeren en zorgvuldig gewassen. Daarna worden ze tot een olieachtige pasta verwerkt en gekneed. Vervolgens wordt de pasta gecentrifugeerd waarbij het water, de olie en de pulp van elkaar gescheiden worden.
De olijfolie wordt opgeslagen in roestvrijstalen containers in een geklimatiseerde ruimte. Deze containers worden met behulp van gasdruk luchtdicht afgesloten, waardoor de olie zijn uitzonderlijke kwaliteit behoudt. Afhankelijk van de vraag worden de blikken in de frantoio in kleine aantallen gevuld en geëtiketteerd.
De olijfsoorten die gebruikt worden zijn Raggia, Leccino en Frantoio. De olijfolie van Le Cune is van superieure kwaliteit en wordt gekarakteriseerd door een zeer laag zuurgehalte en het exceptionele gehalte aan polyfenolen.
De biologische extra vergine olijfolie is verkrijgbaar in twee variëteiten: fruttato intenso en fruttato dolce.

De olijfsoorten die gebruikt worden zijn Raggia, Leccino en Frantoio. De olijfolie van Le Cune is van superieure kwaliteit en wordt gekarakteriseerd door een zeer laag zuurgehalte en het exceptionele gehalte aan polyfenolen.
Le Cune olijfboom

Le Cune